Schrijfseminaries.

Wil je beter leren schrijven? Schrijf je in voor een van de seminariereeksen voor beginnende en ervaren schrijvers.

Authentiek Schrijven

Driedelige seminariereeks voor aspirant-auteurs

Drie zaterdagvoormiddagen op rij ga je samen met Daan Esch en in het gezelschap van andere aspirant-auteurs op zoek naar je eigen, authentieke stem.

We besteden aandacht aan de premisse, insteek en plotopbouw. Vervolgens staan we stil bij personages, dialoog, attributen en decor. Tot slot gaan we aan de slag met beelden, symboliek, taalgebruik en stijl.

Spelenderwijs maken de cursisten zich verschillende concepten en schrijftechnieken eigen. Gerichte oefeningen op basis van eerder geschreven teksten en opdrachten ter plaatse helpen de deelnemers om al schrijvend dichter bij zichzelf te komen.

Praktisch: De seminaries vinden plaats op zaterdag 11, 18 en 25 mei 2019, telkens van 10:30 tot 13:30. Plaats van het gebeuren is de foyer van het Arboretum in Kalmthout, Heuvel, 2

Inschrijven via het contactformulier onderaan.

Het heeft me als auteur bijna vijftig jaar gekost om mijn stem te vinden als auteur. Maar wat een boeiend proces! Bij elke stap van de weg heb ik ontzettend veel geleerd. Over mezelf, de uitdagingen waarmee beginnende schrijvers te maken hebben, het uitgeverslandschap, de wondere wereld van boekhandels, media en sponsoren, en alles wat er bij de promotie en marketing van een roman om de hoek komt kijken. De ervaring en inzichten die ik daarbij opstak, wil ik op mijn beurt graag delen met andere aspirant-schrijvers. Als ik ook maar iemand kan helpen om sneller en efficiënter zijn eigen pad te vinden, zonder dat die daar een halve eeuw voor moet knokken zoals ik, ben ik een tevreden mens.

Daan Esch, Auteur

Aanvraag info schrijfseminarie

0102030404