Biografie.

Daan Esch studeerde letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen, filosofie en economie aan de KU Leuven en zang bij onder meer Evelyn Brunner en Lucienne Van Deyck.

Hij werkte een marketingkader uit voor de Opéra de Lyon, was intendant van het Symfonieorkest Vlaanderen, dramaturg bij de Vlaamse Opera en hoofdredacteur / casting officer bij de Munt. Daarna maakte hij carrière als communicatiemanager bij verschillende multinationals in binnen- en buitenland.

Nu coacht hij ondernemers om sterke merken uit te bouwen door authentiek te communiceren. ‘Stem’ is zijn debuut.

© Koen Broos

Je schrijft omdat het moet. Die woorden zijn me altijd bijgebleven. Schrijven is risico’s nemen. Diep in jezelf graven. Luisteren naar wat er spreekt zodra je verstand heel even zwijgt, je hart vergeet te kloppen en het ik zichzelf vergeet. Schrijven doe je met je buik. Omdat er iets is dat je op de lever of de maag ligt. Een onbewust verlangen dat verwoed naar zinnen zoekt. Een ontastbaar schrijnen dat in woorden wil geboren worden. Schrijven is baren. In extase. En in pijn. Hemel en hel in unisono.

Waarom begint een mens daaraan? Omdat schrijven ons dichter brengt bij wat altijd onzegbaar blijft. De vraag die peilt naar de essentie. Het fundament waarop wij mensen overtuigingen bouwen. Het drijfzand waarin onze schaduwen verzinken. Het geheime vuur dat onze dromen voedt. Schrijven is gevaarlijk. Maar broodnodig. Waarom schrijven? Omdat mensen zonder woorden aan hun eigen stilte sterven.

Daan Esch, Auteur

0102030404