Schrijfseminaries.

Wil je beter leren schrijven? Schrijf je in voor een van de seminariereeksen voor beginnende en ervaren schrijvers.

Authentiek Schrijven

Driedelige seminariereeks voor aspirant-auteurs

Drie zaterdagvoormiddagen op rij ga je samen met Daan Esch en in het gezelschap van gemotiveerde aspirant-auteurs op zoek naar je eigen, authentieke stem. Jouw eigenheid als schrijver vormt het uitgangspunt.

Je krijgt hulp bij het bedenken, vormgeven en ontwikkelen van je premisse, insteek en plotopbouw. Vervolgens staan we stil bij personages, dialoog, attributen en decor. Tot slot gaan we aan de slag met beelden, symboliek, taalgebruik en stijl.

Spelenderwijs maken de cursisten zich verschillende concepten en schrijftechnieken eigen. Daarbij gebruiken we een aantal basisprincipes uit systemisch werk en intuïtief schrijven. Gerichte oefeningen op basis van eerder geschreven teksten en opdrachten ter plaatse helpen de deelnemers om al schrijvend dichter bij zichzelf te komen.

Praktisch: De seminaries vinden plaats op zaterdag 16, 23 en 30 mei 2020, telkens van 10:30 tot 13:30. Plaats van het gebeuren is een seminarielocatie in het groene Kalmthout.

De inschrijvingsprijs voor de drie seminaries bedraagt 199 euro (excl. 6 % BTW ).  Registreer je nu via het contactformulier onderaan. Je inschrijving wordt definitief na bevestiging per mail en ontvangst van je overschrijving op het rekeningnummer BE 69 7360 4671 6678.  Vemeld als vrije mededeling “seminarie authentiek” en je naam.

Van aspirant naar debutant

Driedelige seminariereeks voor aspirant-auteurs die succesvol willen debuteren

Je manuscript is klaar. Hoe vind en overtuig je een uitgever? Wat moet je weten voor je een contract ondertekent? Waar moet je als beginnend auteur zeker aan denken? Wat kan je zelf ondernemen om je boek onder de aandacht te brengen? En hoe zet je jezelf als beginnend auteur op de kaart?

De tijd dat je als schrijver rustig achter je bureautje kon blijven zitten, is voorgoed voorbij. Uitgevers, boekhandels en lezers verwachten meer van een auteur. In deze seminariereeks leer je wat je hoort te weten en hoe jij daar, met respect voor jouw unieke persoonlijkheid, het best mee om kan gaan.

Je krijgt inzicht in de verschillende fasen die elk debuterend auteur doorloopt. Gericht advies, praktische expert-tips, bewezen formules en checklists helpen je op weg. In drie stappen werken we aan jouw persoonlijk plan van aanpak.

Praktisch: De seminaries vinden plaats op zaterdag 12, 19 en 26 oktober 2019, telkens van 10:30 tot 13:30. Plaats van het gebeuren is de foyer van het Arboretum in Kalmthout, Heuvel, 8

De inschrijvingsprijs voor de drie seminaries bedraagt 199 euro, alles inbegrepen.  Registreer je nu via het contactformulier onderaan. Je inschrijving wordt definitief na bevestiging per mail en ontvangst van je overschrijving op het rekeningnummer BE 69 7360 4671 6678. Vermeld als vrije mededeling “seminarie debutant” met je naam.

Het heeft me als auteur bijna vijftig jaar gekost om mijn stem te vinden als auteur. Maar wat een boeiend proces! Bij elke stap van de weg heb ik ontzettend veel geleerd. Over mezelf, de uitdagingen waarmee beginnende schrijvers te maken hebben, het uitgeverslandschap, de wondere wereld van boekhandels, media en sponsoren, en alles wat er bij de promotie en marketing van een roman om de hoek komt kijken. De ervaring en inzichten die ik daarbij opstak, wil ik op mijn beurt graag delen met andere aspirant-schrijvers. Als ik ook maar iemand kan helpen om sneller en efficiënter zijn eigen pad te vinden, zonder dat die daar een halve eeuw voor moet knokken zoals ik, ben ik een tevreden mens.

Daan Esch, Auteur

Inschrijfformulier schrijfseminarie

0102030404